Murupolku
- Etusivu
- Tietoa meistä
- Kehittäminen
- Kestävän kasvun Varsinais-Suomi
-
Toimiva työllistymisen edistäminen -kehittämiskokonaisuus
Toimiva työllistymisen edistäminen -kehittämiskokonaisuus
Työ ja osallisuus työyhteisössä edistävät kuntoutumista. Toimme IPS-työhönvalmennuksen Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle. Tuimme osatyökykyisten työttömien työhön pääsyä ja työssä pysymistä, ja ehkäisimme työttömyyden pitkittymistä sekä työkyvyttömyyttä. Toimimme yhteistyössä avoterveydenhuollon, työllistämistä edistävien sosiaalipalveluiden ja psykoosityöryhmien kanssa.
Projekti päättyi 12.2024 - toiminta jatkuu Varhan Uudessa työkyvyn tuen osaamiskeskuksessa vuonna 2025.
Kehittämiskohteet
Työkyvyn tuen palvelut työttömille asiakkaille
Työkyvyn tuki mielenterveyshäiriöiden kanssa eläville, osatyökykyisille asiakkaille
Työkyvyn tuen kehittämistuloksia (välikatsaus 2024)
Tutustu kehittämistuloksiimme ja -suunnitelmiimme.

Keskeisiä tuloksia
Moni asiakas sai työ- tai opiskelupaikan tai eteni muuten kohti työllistymistavoitteitaan työhönvalmennuksen ja työkykykoordinaation avulla. Näillä toiminnoilla pystytään ylläpitämään ja lisäämään työkykyä sekä tukemaan asiakkaiden kokonaishyvinvointia.
IPS-työhönvalmennuksen tavoitteena on edistää osatyökykyisten, vakavia mielenterveyshäiriöitä sairastavien pääsyä työmarkkinoille. Toimintamalli on osoitettu vaikuttavaksi. Toteutimme mallia onnistuneesti psykoosityöryhmissä ja sovelsimme sosiaalipalveluissa.
Työkykykoordinaattorit toimivat asiakkaiden yhdyshenkilöinä. He toivat osaamisensa kuntoutus- ja työkykyarviointiin. Toiminta nopeuttaa hoitoon pääsyä ja vähentää tarpeetonta palvelujen käyttöä sekä niistä putoamista.
Lisäsimme henkilöstön ja työnantajien ymmärrystä monialaisen työskentelyn mahdollisuuksista osatyökykyisten työ- ja opintopolkujen edistämisessä. Yhteistyö työkyvyn tuen asioissa, esimerkiksi työkykyarvioinneissa, lisääntyi.
Tiimit laativat työkyvyn tuen suunnitelmia yhdessä asiakkaiden kanssa. Näin asiakkaiden palvelutarpeet tunnistettiin aiempaa paremmin ja he työllistyivät nopeammin.
Varhaan perustetaan työkyvyn tuen verkostomainen osaamiskeskus. Sen tehtävä on lisätä osaamista ja yhteistyötä sekä yhtenäistää palvelupolkuja ja toimintatapoja. Asiakkaalle tämä näkyy laadukkaampina ja paremmin ajoitettuina palveluina. Osaamiskeskuksen valmistelu jatkuu erillisessä hankkeessa.
Yhteystiedot
Anniina Heikkilä
Projektipäällikkö
[email protected]
Janika Iivonen
Erityisasiantuntija
[email protected]
Sanna Nurmi
Projektipäällikkö
[email protected]
Palvelut, joihin kehittäminen liittyy
Työllistymistä edistävät sosiaalipalvelut
Vammaispalvelut
Yliopistollinen sote-keskus