Murupolku
- Etusivu
- Tietoa meistä
- Kehittäminen
- Kestävän kasvun Varsinais-Suomi
-
Työkykyohjelman laajentaminen
Työkykyohjelman laajentaminen
Kokonaisuus tukee osatyökykyisten työttömien työhön pääsyä ja työssä pysymistä sekä ehkäisee työttömyyden pitkittymistä ja työkyvyttömyyttä.
Työkyvyn tuki asiakkaille
Työkykykoordinaattorin palvelut on tarkoitettu sosiaali- ja terveyskeskuksissa asioiville osatyökykyisille, joilla ei ole työterveyshuoltoa tai jotka eivät kuulu työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) piiriin. Työkykykoordinaattorilta saat tietoa työkyvyn tuen palveluista, jotka sopivat parhaiten omaan tilanteeseesi.
Työkykykoordinaattorin vastaanotolle voit hakeutua, mikäli asut jossakin seuraavista kunnista: Aura, Kemiönsaari, Loimaa, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko ja Somero.
Laatuperusteinen työhönvalmennus on tarkoitettu kaikille työllistymistä edistävien sosiaalipalveluiden asiakkaille, jotka haluavat palata työmarkkinoille. Tavoite on auttaa asiakkaita löytämään toiveitaan ja vahvuuksiaan vastaavia työpaikkoja avoimilta työmarkkinoilta.
Laatuperusteiseen työhönvalmennukseen voit hakeutua, mikäli asut jossakin seuraavista kunnista: Aura, Loimaa, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo ja Sauvo.
Työkykykoordinaattori- ja työhönvalmennuspalveluiden käyttö on maksutonta ja vapaaehtoista.
Työkykykoordinaattori
- kartoittaa asiakkaan koulutus- ja työhistorian sekä kiinnostuksen kohteet, jotka liittyvät työllistymiseen
- on tarvittaessa yhteydessä muihin työkyvyn tuen palveluihin asiakkaan suostumuksella, esimerkiksi Kelaan, TE-toimistoon, kuntakokeiluun tai työllisyyspalveluihin, jotta asiakas ohjautuu tilanteeseensa parhaiten sopivaan työkyvyn tuen palveluun
- ohjaa asiakkaan tarvittavien asiantuntijoiden luo työkyvyn tuen asioissa, esimerkiksi lääkärille tiettyä lausuntoa varten tai sosiaalityöntekijälle etuusneuvontaa varten.
Näin pääset työkykykoordinaattorille
- Ottamalla yhteyttä työkykykoordinaattoriin itse tai läheisesi kanssa
- sote-keskuksen hoidontarpeen arvioinnin kautta
- terveydenhuollon ammattilaisen ohjaamana
- sosiaalipalveluiden ammattilaisen ohjaamana
- muun työkyvyn tuen palveluihin liittyvän tahon ohjaamana.
Työkykykoordinaattorien yhteystiedot
Ethän lähetä sähköpostitse salassa pidettävää tietoa.
Aura, Pöytyä: Mervi Levander, puh. +358505667691 [email protected]
Loimaa: Jasmin Vainio, puh. +358503090119, [email protected]
Mynämäki, Masku, Nousiainen: Satu Hakanen, puh. +358503317976 [email protected]
Naantali, Raisio, Rusko: Tuula Sailola, puh. +358503131782 [email protected]
Kemiönsaari, Parainen: Marja-Leena Sandelin, puh. +358505646858, [email protected]
Somero: Kati Ollula, puh. +358503220860, [email protected]
Toteutamme laatuperusteista työhönvalmennusta. Se eroaa perinteisestä työhönvalmennuksesta siinä, että voit saada tukea työsuhteesi aikana ja sen jälkeen, aina omien tarpeittesi mukaisesti.
Työhönvalmentaja
- kartoittaa voimavarasi, rajoitteesi ja kiinnostuksenkohteesi
- selvittää mahdolliset etuusasiat, jotta työllistyminen on sinulle taloudellisesti kannattavaa
- etsii sinulle työpaikkaa avoimilta työmarkkinoilta
- toimii tukenasi työsuhteen aikana, mikäli sitä toivot
- toimii luvallasi myös työnantajasi tukena, mm. kertomalla työnkuvasi muokkausmahdollisuuksista.
Laatuperusteiseen työhönvalmennukseen pääset
- ottamalla yhteyttä työhönvalmentajaan itse tai läheisesi kanssa
- kuntouttavan työtoiminnan ohjaajan tai muun sosiaalipuolen työntekijän ehdotuksesta
- terveydenhuollon työntekijän ehdotuksesta.
Työhönvalmentajien yhteystiedot
Sähköpostiosoitteet ovat muodossa [email protected]
Ethän lähetä sähköpostitse salassa pidettävää tietoa.
Aura, Pöytyä: Sari Lämsä, puh. +358503088633
Salo: Henri Kapanen. puh. +358447241204
Loimaa: Ella Lehmuskallio, puh. +358447267088
Masku, Nousiainen, Mynämäki: Tiia Palm, puh. +358503296434
Paimio: Eija Katava, puh. +358447241245
Raisio, Rusko: Soile Smiley, puh. +358505686622
Naantali: Maarit Metsäkaiku, puh. +358509181824
Osatyökykyisyys ei ole työnteon este. Osatyökykyisillä henkilöillä on monipuolista osaamista, työkokemusta ja koulutustaustaa.
Varhan Työkykyohjelman laajentaminen -tiimi tukee osatyökykyisten työttömien työhön pääsyä ja työssä pysymistä.
Laatuperusteinen työhönvalmennuksemme tarjoaa työnantajille
- ratkaisuja työvoimapulaan
- tukea osaamiseltaan ja motivaatioltaan sopivan henkilön rekrytointiin
- opastusta perehdytykseen ja työn räätälöintiin.
Työntekijän tuki jatkuu tarvittaessa työsuhteen aikana.
Työnhakijat osallistuvat työhönvalmennukseen vapaaehtoisesti. Osatyökykyisyys voi liittyä esimerkiksi sairaudesta toipumiseen, elämänkriisiin tai vammaan.
Työkykykoordinaattorin palvelut ammattilaisille
Työkykykoordinaattorit kouluttavat, ohjaavat ja neuvovat terveydenhuollon ammattilaisia työkyvyn tuen palveluista. Työkykykoordinaattori kartoittaa asiakkaan työ- ja koulutushistorian ja työkykyä heikentävät tekijät. Hän tekee ehdotuksen potilaalle sopivasta työkyvyn tuen palvelusta. Lääkäri voi hyödyntää näitä tietoja kuntoutus- ja työkykyarviota tehdessään.
Työkykykoordinaattori kokoaa sote-keskukseen monialaisen työkyvyn tuen tiimin, jos sellaista ei vielä alueella ole (TYP-tiimin lisäksi). Tiimiin voi kuulua esimerkiksi työkykykoordinaattori tai muu terveydenhuollon asiakasvastaava, lääkäri, fysioterapeutti, sosiaalityöntekijä, työhönvalmentaja, mielenterveys- ja päihdeyksikön työntekijä, TE-toimiston tai Kunnan työllisyyspalvelujen tai kuntakokeilun edustaja ja Kelan asiantuntija. Tiimi kootaan kunkin asiakkaan tarpeiden mukaan.
Sote-ammattilainen voi ohjata asiakkaan työkykykoordinaattorille, mikäli asiakas on osatyökykyinen eikä hänellä ole työterveyshuoltoa tai TYP-asiakkuutta.
Palvelu on käytettävissä seuraavissa kunnissa: Aura, Loimaa, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo ja Somero.
Tietoa työhönvalmentajan palveluista ammattilaisille
Työhönvalmentajat tekevät laatuperustaista työhönvalmennusta työllistymistä edistävien sosiaalipalveluiden asiakkaille. Laatuperustainen työhönvalmennus perustuu IPS-toimintamalliin. Se sisältää 25 laatukriteeriä, jotka liittyvät nopeaan, laadukkaaseen ja konkreettiseen työn etsintään asiakkaan kiinnostuksen kohteet huomioiden. IPS tulee englannin kielen sanoista Individual Placement and Support. Työntekijää tuetaan yksilöllisesti myös työsuhteen aikana ja sen päätyttyä.
Työhönvalmentajat kontaktoivat aktiivisesti mahdollisia työnantajia ja ylläpitävät työnantajaverkostoja.
Sote-ammattilainen voi ohjata asiakkaan työhönvalmentajalle, mikäli asiakas on työllistymistä edistävien sosiaalipalveluiden asiakkaana ja asiakas on motivoitunut työllistymään.
Palvelu on käytettävissä seuraavissa kunnissa: Aura, Loimaa, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Pöytyä, Raisio, Rusko ja Salo.
Työkykyohjelman laajentaminen –työpaketti on osa Varsinais-Suomen hyvinvointialueen suurempaa Kestävän kasvun Varsinais-Suomi –hankekokonaisuutta (RRP- ja RRF-rahoitteinen). Hanke on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, joka tukee ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää kasvua. Suomen kestävän kasvun ohjelman yhtenä tavoitteena on nostaa työllisyysastetta.
Hankkeen rahoitus tulee EU:n kertaluontoisesta elpymisvälineestä Next Generation EU. Suomessa hanketta hallinnoi Terveysministeriö (STM) ja koordinoi Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL).
Työkykyohjelman laajentaminen on jatkoa Kaveria ei jätetä –hankkeelle, jota toteutettiin vuosina 2020 - 2022 Varsinais-Suomessa Turun, Uudenkaupungin, Liedon ja Laitilan alueella. Tämän hankkeen rahoitus ei kata edellä mainittuja palveluita näillä alueilla.
Yhteystiedot
- Sanna Nurmi, projektipäällikkö [email protected]
- Janika Iivonen, erityisasiantuntija [email protected]
- Maarit Metsäkaiku, työhönvalmentajien tiiminvetäjä, [email protected], puh. 050 918 1824
Ethän lähetä sähköpostitse salassa pidettävää tietoa.