Hållbar tillväxt i Egentliga Finland
Utveckling
Mer än tusen yrkesverksamma har påbörjat utbildning i psykosocial vård i Egentliga Finlands, Satakunda och Österbottens välfärdsområden
Samordningsprojektet i västra Finland och projekten Framtidens social- och hälsocentral i Egentliga Finland, Satakunda och Österbotten förde under en tvåårsperiod med sig flera behandlingsmetoder för identifiering och behandling av symtom på psykisk ohälsa och missbruk hos barn, unga och…
Samarbete gällande livsstilshandledning och motionsrådgivning inleds mellan Varha och kommuner
Ett pilotförsök om livsstilshandledning och motionsrådgivning kommer att inledas i september i Egentliga Finland. Modellen som Varha och kommunerna tagit fram tillsammans riktar sig till prediabetiker i åldern 18–65 år. Syftet är att förebygga typ 2-diabetes genom ändrade levnadsvanor.
Värdefullt stöd genom Varhas pilotprojekt för partiellt arbetsföra – delaktighet i arbetsgemenskapen viktigt för rehabiliteringen
Det är värt att stödja partiellt arbetsföra i deras rehabilitering och sysselsättning, eftersom det gynnar både individen och samhället. Lovande tecken på social- och hälsovårdens potential går redan att se.
Skräddarsytt arbete, rehabilitering och välbefinnande Med IPS-arbetscoachning
Dörrarna till den fria arbetsmarknaden öppnas hos Varha för psykiska rehabiliterare. Kontakterna med arbetsgivare kommer att accelereras under hösten när verksamheten expanderar. Målet är att få tiotals personer med nedsatt arbetsförmåga tillbaka till arbetslivet.
Elektroniska familjecenter och församlingarna inleder samarbete för att främja användningen av tjänsterna
Församlingarna bedriver rikligt med verksamhet som stöder och främjar välbefinnandet, ofta också konfessionslös, för barn, unga och familjer. I det nya samarbetet mellan Egentliga Finlands välfärdsområdes (Varha) elektroniska familjecenter och församlingarna utvecklas en verksamhetsmodell…
Arbete, rehabilitering och välbefinnande med hjälp av IPS-arbetscoachning
Arbete kan vara en viktig del av rehabiliteringen för psykisk ohälsa. IPS – utvecklingsprojektet Sijoita ja valmenna! (Placera och träna!) tränar personer som lever med psykisk ohälsa för arbetslivet. Vårt mål är att främja de insjuknades möjligheter att få arbete och hållas kvar på…
När skolstarten är en utmaning – vad kan föräldrar göra?
Skolstarten kan innebära en rad psykologiska utmaningar för ett barn eller en ung person. En skolelev kan ha utvecklat ett starkt spelberoende och sömnproblem under sommaren. För en känslig eller orolig elev kan skolstarten vara skrämmande på ett sätt som påverkar vardagen. För en…