Hyppää pääsisältöön

SOTE-ammattilainen: Mitä on IPS-työhönvalmennus?

Kolme käsiparia suunnittelupöydän ympärillä

Työnteko lisää pystyvyyden ja osallisuuden kokemusta. Jokaisella on työkykyä, kun hänellä on soveltuvat työtehtävät ja tarvittava tuki.

IPS-työhönvalmennuksessa pyritään löytämään yhdessä asiakkaan kanssa hänen osaamistaan, voimavarojaan, tavoitteitaan ja kiinnostuksen kohteitaan vastaava työpaikka. Lyhenne IPS tulee englannin kielen sanoista Individual Placement and Support.  

IPS-toimintamallista on saatu hyviä työllistymistuloksia etenkin silloin, kun henkilö on sairastunut vaikeisiin mielenterveyden häiriöihin. Valmennusta ohjaa tutkimusnäyttöön perustuva laatukriteeristö. Toiminta on strukturoitua ja mitattavissa.

IPS-toimintamalli pyritään projektin myötä juurruttamaan osaksi psykiatrista hoitoa ja kuntoutusta. Projektin asiakkaat tulevat Salon, Turun, Raision ja Liedon psykoosityöryhmistä, syksyllä 2023 myös Kaarinasta. Laajentuminen muillekin alueille on mahdollista. Projekti on samaan aikaan käynnissä KeskiSuomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Savon, Pohjanmaan ja Kainuun hyvinvointialueilla.

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä?

Ota meihin yhteyttä

Työhönvalmentaja Liisa Käiväräinen, [email protected] (Turun psykoosi- ja bipolaarityöryhmät)
Työhönvalmentaja Päivi Väihkönen[email protected] (Turun kuntoutustyöryhmä ja Liedon psykoosityöryhmä)
Työhönvalmentaja Jenni Piiri, [email protected] (Salon ja Kaarinan psykoosityöryhmät)
Projektipäällikkö Anniina Heikkilä, [email protected] (Raision psykoosityöryhmä, yleiset tiedustelut)
Erityisasiantuntija Janika Iivonen, [email protected] (Yleiset tiedustelut)