Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet Publicerad 22.9.2023 15.17

Ilkka Koskivuo blir direktör för ÅUCS Bukkirurgi, urologi och blodkärlskirurgi från och med 1.1.2024

Nyckelord:

Specialistläkare inom allmän kirurgi och plastikkirurgi, docent Ilkka Koskivuo är vald till direktör för Åbo universitetscentralsjukhus (ÅUCS) resultatgrupp Bukkirurgi, urologi och blodkärlskirurgi från och med 1.1.2024. Beslutet godkändes i ÅUCS-sjukhustjänsters nämnd på torsdag 21 september 2023.

Ilkka Koskivuo.

Ilkka Koskivuo.

Koskivuo arbetar för tillfället som överläkare för plastik- och allmän kirurgi (tidigare ansvarsområdesdirektör) på ÅUCS. Han är till grundutbildningen specialistläkare inom allmän kirurgi och plastikkirurgi och han har ledarskapserfarenhet från att hahn tidigare ledde sin klinik som ansvarsområdesdirektör samt som tf. direktör för resultatgruppen Operativ verksamhet och cancersjukdomar.

– Jag tar emot uppgiften med iver och nyfikenhet. Bukkirurgi, urologi och blodkärlskirurgi är fina specialområden och jag känner mig priviligierad som får börja leda den här resultatgruppen. Min egen ledarskapsfilosofi är att ledarskap är en serviceuppgift. Vi har tillräckligt med utmaningar också nästa år men genom att enträget arbeta med våra grunduppgifter och samarbeta klarar vi oss igenom utmaningarna, säger Koskivuo.

Ilkka Koskivuo tar över efter resultatgruppsdirektör Arto Rantala som går i pension i slutet av år 2023.

Tillägg till nyheten 27.9.2023: Arto Rantala blir på semester 5.10.2023 och går i pension 1.1.2024. Ilkka Koskivuo fungerar som vikarie redan från och med 1.10.2023 och inleder arbetet i sin nya position officiellt 1.1.2024.