Hoppa till huvudinnehåll

Nyhet Publicerad 16.8.2022 15.36

Beslut i Egentliga Finlands välfärdsområdesstyrelses sammanträde på tisdag 16.8.2022

Nyckelord:

Egentliga Finlands välfärdsområdesstyrelse sammanträdde 16.8.2022.

Välfärdsområdesstyrelsen

  • Avgav ett utlåtande till SHM om principbeslutet gällande Åldersprogrammet
  • Valde välfärdsområdesdirektör Tarmo Martikainen till Egentliga Finlands representant i delegationen för social- och hälsovård (ersättare direktör för koncerntjänster Laura Saurama)
  • Diskuterade välfärdsområdets strategi. Välfärdområdesfullmäktige har för avsikt att godkänna välfärdsområdets strategi under september-oktober 2022. Före slutliga beslut behandlas strategin med flera intressentgrupper bl.a. i nämnder samt med organisationer och företag.
  • Tjänsten som resultatområdesdirektör för ÅUCS/sjukhustjänster ledigförklaras i ett offentligt ansökningsförfarande.

Därtill behandlade välfärdsområdesstyrelsen begäranden om omprövning som anförts om välfärdsområdets namnförkortning Varha. Begäranden om omprövning togs inte upp till prövning eftersom välfärdsområdesstyrelsen inte har möjlighet att ta till prövning begäranden om omprövning, som har anförts av sådana som inte är parter. Välfärdsområdets namnförkortning Varha begränsar inte användningen av efternamnet för dem som har anfört begäran om omprövning och beslutet har inte riktats mot dem.

Föredragningslistan i sin helhet finns att läsa offentligt på adressen: Esityslistahaku (tweb.fi).

Välfärdsområdesstyrelsens nästa sammanträde är den 23.8.2022 och föredragningslistan för sammanträdet publiceras i den ovannämnda webbtjänsten.

Protokollen för sammanträdena publiceras på samma ställe efter att de har undertecknats.