Murupolku
- Etusivu
- Tietoa meistä
- Asiakkaana hyvinvointialueella
- Palveluseteli
-
Terveysasemien yleislääkärivastaanottojen palveluseteli
Terveysasemien yleislääkärivastaanottojen palveluseteli
Yleislääkärivastaanottojen palveluseteli on Varhan alueella tällä hetkellä käytössä Liedon, Loimaan, Oripään, Koski Tl:n, Marttilan, Uudenkaupungin, Taivassalon, Vehmaan, Pyhärannan ja Kustavin sote-keskusten alueella. Kevään ja kesän 2024 aikana palvelu laajenee koko Varsinais-Suomen alueelle.
Milloin asiakas voi saada palvelusetelin?
Yleislääkärivastaanottojen palveluseteli on Varhan alueella tällä hetkellä käytössä Turun, Liedon, Loimaan, Oripään, Koski Tl:n ja Marttilan sote-keskusten alueella. Terveysasemilta voidaan tarjota palveluseteliä asiakkaalle vaihtoehtona, jos hänelle ei löydy lääkärin vastaanottoaikaa omalta terveysasemalta. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina hoitohenkilökunnan tekemää hoidon tarpeen arviota. Arvio tehdään joko puhelimessa tai terveysasemalla paikan päällä. Palvelusetelistä voi kieltäytyä, jolloin asiakas ohjataan Varhan muilla tavoin järjestämiin palveluihin.
Voiko palvelusetelin saada kiireelliseen hoitoon?
Palveluseteliä tarjotaan vain puolikiireelliseen eli tiukentuneet hoitotakuun alaiseen hoitoon.
Päivystyksellistä hoitoa vaativat asiakkaat hoidetaan aina terveysasemien akuuttivastaanotoilla tai Tyks Akuutissa.
Mitä palvelusetelikäyntiin kuuluu?
Palvelusetelikäyntiin yksityisellä palveluntuottajalla kuuluvat yleislääkäritasoinen kliininen tutkimus, tarpeelliset tavanomaiset laboratorio- ja kuvantamistutkimukset ja niiden tulkinta, lääkemääräykset, lausunnot ja lähetteet erikoissairaanhoitoon sekä edellisten rakenteinen kirjaaminen potilaskertomukseen.
Monta lääkärikäyntiä palveluseteli sisältää ja miten kauan se on voimassa?
Palveluseteli sisältää yhden vastaanottokäynnin lääkärin vastaanotolla ja tarvittaessa seurantakäynnin samalla lääkärillä, tarpeen arvioi yksityinen palvelun tuottaja. Toinen vastaanotto voi olla myös videovastaanotto. Tutkimustulokset ja hoito-ohjeet annetaan palveluntuottajan toimesta. Palveluseteli on voimassa kaksi kuukautta.
Mitä hoito maksaa potilaalle?
Asiakas maksaa palvelusta omavastuuosuuden, joka on korkeintaan terveyskeskusmaksun suuruinen.
Yhteystiedot ja kysymykset
Nämä viestikanavat on tarkoitettu asiakkaille, joilla on jo olemassa palveluseteli. Jos tarvitsette hoidon tarpeen arviota, ottakaa yhteys omaan terveysasemaanne joko Omaolo-palvelun kautta tai puhelimitse.
- p. 040 187 6000, ma–pe klo 12–14
- sähköposti: [email protected]
-
p. 050 311 4654, ma-pe klo 12-15
- p. 040 587 7599 ma-pe klo 12–14
- [email protected]