Ammattilaiselle
Murupolku
- Etusivu
- Tietoa meistä
- Varhan kesätyöt (julkaisematon)
- Kesätöihin sote-palveluihin
-
Sosiaalipalveluiden toiminnan esittely (kesärekry 2024)
Sosiaalipalveluiden toiminnan esittely (kesärekry 2024)
Sosiaalipalveluissamme on tarjolla kesän sijaisuuksia seuraavissa toiminnoissa.
Sosiaalipalvelut, lapsiperheet
Lapsiperhesosiaalityössä työskennellään perheiden kanssa, joissa on lapsia. Lapsiperhesosiaalityössä korostetaan lapsen etua kaikissa päätöksissä sekä toimenpiteissä ja tavoitteena on tarjota kokonaisvaltaista tukea perheille. Lapsiperhesosiaalityössä voidaan käsitellä monia eri kysymyksiä, kuten vanhemmuutta, lasten kasvatusta, koulutusta ja perhesuhteita.
Työskentely lapsiperhesosiaalityössä edellyttää tiivistä yhteistyötä muiden ammattilaisten kanssa. Lapsiperhesosiaalityö edellyttää lisäksi kokonaisvaltaista lähestymistapaa ja vahvaa sitoutumista lasten ja perheiden hyvinvointiin.
Lastensuojelun avohuollon sosiaalityö on suunnitelmallista, tavoitteellista ja muutokseen tähtäävää lastensuojelulain mukaista työtä. Lastensuojelun avohuollossa korostetaan perhekeskeistä lähestymistapaa, jossa tarkastellaan perhettä kokonaisuutena. Yhteistyö muiden ammattilaisten kanssa on keskeistä. Tavoitteena on tarjota monialaista tukea ja luoda kokonaisvaltainen tukiverkosto perheen ympärille.
Jokainen perhe on ainutlaatuinen, mistä syystä lastensuojelun avohuollossa korostetaan joustavuutta ja yksilöllistä lähestymistapaa. Työntekijät pyrkivät tunnistamaan perheiden tarpeet ja sovittamaan tuen näihin tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla.
Lastensuojelun sijaishuollossa työskentely on suunnitelmallista, tavoitteellista, kuntouttavaa ja muutokseen tähtäävää lastensuojelulain mukaista työtä. Sijaishuollossa työskennellään moniammatillisesti sijoitettujen lasten, heidän läheisten, sijoituspaikan ja muiden verkostojen kanssa.
Yhteistyötahoina ovat muun muassa avo- ja jälkihuolto, perhehoidon yksikkö, asiakasohjausyksikkö, valvontakeskus, sivistystoimi, varhaiskasvatus, psykiatria, mielenterveys- ja päihdepalvelut. Sijaishuollon tavoitteena on perheen jälleen yhdistäminen.
Varhassa sijaishuollon palvelut ovat keskitettyjä 1.9.2023 alkaen. Salon yksikköön kuuluu Salo, Kaarina, Paimio, Sauvo, Somero, Parainen ja Kemiönsaari. Turun kahteen tiimiin kuuluu myös Raisio, Naantali ja Rusko, Vakka-Suomen ja Akselin alue ja Loimaan seutu.
Lastensuojelun laitoshoito on vaihtoehto niille lapsille ja nuorille, joiden kasvua ja kehitystä ei pystytä riittävällä tavalla turvaamaan muilla keinoin. Lastensuojelulaitosten keskeisenä tehtävänä on tarjota sinne sijoitetuille lapsille hoitoa ja huolenpitoa turvallisessa ympäristössä. Tavoitteena on turvata lapselle hyvä arki sekä antaa tukea erilaisiin yksilöllisiin tarpeisiin. Lapsen lisäksi yksiköistä käsin tehdään työtä myös lapsen vanhempien ja muiden läheisten kanssa.
Varsinais-Suomen hyvinvointialueella on useita omia lastensuojelulaitoksia. Laitokset ovat suuntautuneet eri tavoin ja vastaavat erilaisiin sijoitustarpeisiin. Vakka-Suomentien lastenkoti vastaanottaa avohuollon sijoituspäätöksellä sijoitettuja lapsia. Mäntymäen ja Vähä-Heikkilän perhetukikeskukset sekä perhekuntoutuskeskus Paavola toimivat vastaanottoyksikköinä, jonne lapset sijoitetaan joko avohuollon tai kiireellisen sijoituksen päätöksellä. Mäntymäen perhetukikeskuksessa ja Halikon perheyksikössä tarjotaan koko perheelle suunnattua laitosmuotoista perhekuntoutusta. Lakkatien erityislastenkoti, Makslankadun, Moikoistenkadun, Puolukkatien, Virusmäentien lastensuojelulaitokset sekä Kaarinan, Halikon että Raision perhetukikeskukset ja Loimaan sijaishuoltoyksikkö tarjoavat sijoituspaikkoja pitkäaikaisille sijoituksille. Tällöin lapset ovat sijoitettuna pääosin huostaanottopäätöksellä.
Laitosmuotoisessa perhekuntoutuksessa annetaan intensiivistä tukea ja ohjausta perheille. Perhekuntoutusjakso kestää keskimäärin kuusi (6) kuukautta, jonka aikana perheen kanssa työskennellään suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti.
Työskentelyssä lähtökohtana on perheen yksilöllinen tilanne. Yhdessä perheenjäsenten kanssa kartoitetaan perheen voimavaroja, arkielämän taitoja sekä minkälaisiin haasteisiin he tarvitsevat apua ja tukea. Työn tavoitteena on lasten kasvuolosuhteiden turvaaminen sekä vanhemmuuden ja perheen voimavarojen vahvistaminen. Työn tärkeitä osa-alueita ovat mm. perheen sisäisen vuorovaikutuksen tukeminen, erilaisten arjen taitojen kehittäminen ja säännöllisen päivärytminen vakiinnuttaminen.
Varsinais-Suomen hyvinvointialueella on kaksi omaa perhekuntoutusyksikköä, Turussa sijaitseva Teppo ja Salossa sijaitseva Halikon perheyksikkö.
Jälkihuolto tukee sijaishuollossa ollutta nuorta sekä hänen vanhempiaan (tai sijaishuoltajiaan) sen jälkeen, kun sijaishuolto tai muut lastensuojelutoimenpiteet ovat päättyneet. Käytännössä tämä tarkoittaa nuoren tukemista asumiseen, opiskeluun ja toimeentuloon liittyen.
Jälkihuollon tukitoimia ovat esimerkiksi psykososiaalisen tuen antaminen, auttaminen asunnon hankkimisessa, tukeminen työllistymisessä, harjoittelussa tai harrastuksessa sekä osallistuminen vertaistukiryhmään.
Soihtu-tiimit palvelevat sekä lapsia että alle 65-vuotiaita aikuisia. Soihtu-tiimi koostuu monialaisesta sosiaalihuollon ja terveydenhuollon ammattilaisten joukosta, jotka yhdessä asiakkaan kanssa kartoittavat asiakkaan tilanteen ja ohjaavat oikeiden palveluiden piiriin.
Perheoikeudellisten palveluiden piiriin yleisesti kuuluvat vanhemmuuden selvittäminen, elatus-, huolto- ja tapaamissopimusasiat, adoptioneuvonta, selvityksen laatiminen tuomioistuimelle lasten huolto- ja tapaamisriidoissa sekä perheasioiden sovittelu.
Kesätyöntekijöitä etsimme lastenvalvojan tehtävään, jonka työnkuvaan kuuluvat lapsen vanhemmuutta, lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta sekä elatusta koskevien lakien mukaiset tehtävät. Lisäksi lastenvalvojan tehtävänä on avioliittolain mukaiset aviopuolisoiden välisten elatusapujen vahvistamiseen liittyvät tehtävät, sosiaalihuoltolain mukaisiin valvottuihin ja tuettuihin tapaamisiin liittyvät tehtävät sekä palvelupäätösten ja maksusitoumusten laatiminen niistä.
Lastenvalvojan virkaan kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalityöntekijä tai muun soveltuvan ylemmän korkeakoulututkinnon (oikeustiede, kasvatustiede, sosionomi YAMK) suorittanut henkilö tai näiden alojen maisterivaiheen opiskelija.
Sosiaalipalvelut, vammaispalvelut
Asumisyksikkömme ovat kaikenkokoisia ja ikähaitari vaihtelee vauvasta vaariin. Toiminta vaihtelee yksiköissä asuvien asiakkaidemme tarpeiden mukaan, ohjaavasta hoidolliseen työhön.
Tuettu asuminen
Tuettu asumispalvelu on tarkoitettu aikuisille, jotka tarvitsevat päiväaikaista tukea itsenäiseen asumiseen. Tuettua asumispalvelua saavat asiakkaat asuvat omassa asunnossa asumisyksikössä tai sen yhteydessä. Samalla tuetaan myös elämänhallintataitojen ja osallisuuden vahvistamista sekä sosiaalisten suhteiden ylläpitämistä.
Ohjattu asuminen
Ohjattu asumispalvelu on tarkoitettu aikuisille, jotka tarvitsevat tukea, ohjausta ja hoitoa selvitäkseen päiväaikaisista toiminnoista ja oman elämänsä hallinnasta. Ohjattua asumispalvelua saava asiakas asuu asumisyksikössä omassa asunnossaan tai huoneessaan. Ohjatussa asumispalvelussa asiakas saa tukea ja ohjausta, jotta hän pärjäisi arjessa mahdollisimman itsenäisesti. Samalla tuetaan myös elämänhallintataitojen, toimintakyvyn ja osallisuuden vahvistamista sekä sosiaalisten suhteiden ylläpitämistä.
Tehostettu palveluasuminen
Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu aikuisille tai nuorille, jotka tarvitsevat tukea, ohjausta, hoitoa ja valvontaa ympärivuorokautisesti pärjätäkseen päivittäisissä toiminnoissaan ja oman elämänsä hallinnassa. Tehostetussa palveluasumisessa asiakas asuu asumisyksikössä omassa asunnossa tai huoneessa. Päivittäisten toimintojen tukemisen lisäksi, asiakas saa tukea myös elämänhallintataitojen, toimintakyvyn ja osallisuuden vahvistamiseen sekä sosiaalisten suhteiden ylläpitämiseen.
Esimerkkiyksiköitä asumisyksiköistä ja asumisenohjauksesta:
- Asumisyksikkö Mäntykoti (Lieto):
Asumisyksikkö Mäntykoti tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista aikuisille kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat tukea, apua ja ohjausta elämän eri osa-alueilla. Hoitajan työnkuvaan kuuluu monipuolisesti sekä hoito- että ohjaustyötä. Mäntykoti sijaistee lähellä Liedon keskustaa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Yksiköstä löytyy myös hyvin parkkipaikkoja, jos kuljet töihin omalla autolla. - Tilapäishoitoyksikkö Elmeri (Salo):
Tilapäishoitoyksikkö Elmeri tarjoaa tilapäishoitoa erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Tilapäishoidon tavoitteena on tukea vanhempia jaksamaan vaikeassa ja vaativassa hoitotyössä. Hoitoa järjestetään mm. tilapäishoitoyksikkö Elmerin tiloissa tai perhehoitona mahdollisuuksien mukaan. - Kotikulta (Raisio):
Kotikullan autetussa asumisessa järjestetään ympärivuorokautista asumispalvelua kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat säännöllisesti runsaasti apua, huolenpitoa, ohjausta ja tukea päivittäisessä elämässä sekä päivittäisissä toiminnoissaan kaikkina vuorokauden aikoina. Kesäkuussa ja elokuussa yksikössämme järjestetään asukkaille päivätoimintaa ja järjestämme kesäaikana myös mahdollisuuksien mukaan retkiä asukkaille. - Liedon Asumisen ohjaus (Lieto):
Liedon Asumisen ohjaus tarjoaa tuettua asumispalvelua itsenäisesti asuville aikuisikäisille kehitysvammaisille tai muuten erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Asumisen ohjaus on asiakkaiden koteihin vietävää palvelua, kuten esimerkiksi ohjausta arjessa (ruuanlaitossa, siivouksessa, pyykinpesussa), asiointiapua, vapaa-ajan toiminnan koordinointia ja järjestämistä. Asumisen ohjaus sijaitsee Liedon keskustassa, mutta asiakaskäyntejä on myös Liedon keskustan ulkopuolella, joten oman auton käyttömahdollisuus katsotaan eduksi.
Vaativien vammaispalveluiden kiertävä varahenkilöstö
Vaativissa vammaispalvelussa kuntoutuksen puolella on auki myös kiertävän varahenkilöstön tehtäviä lähihoitajille Turun alueella sekä Paimiossa. Varahenkilöt kiertävät eri yksiköitä ja paikka voi vaihtua päivittäinkin tarpeen mukaan. Turussa kierrettäviä yksiköitä on 8 (mukaan lukien Kaarina/Littoinen) ja Paimiossa kuusi yksikköä. Varahenkilöstöön voimme palkata ainoastaan jo valmistuneita kesäsijaisia.
Päivätoiminta tukee vammaisen henkilön osallisuutta ja vuorovaikutusta. Palvelua voidaan järjestää ryhmämuotoisena tai yksilöllisesti.
Toimintakeskuksissa järjestämme kehitysvammaisten ja muiden erityisen tuen tarpeessa olevien päiväaikaista toimintaa. Toimintakeskuksen asiakkaat ovat työikäisiä aikuisia. Työ tapahtuu arkipäivisin klo 7–17 välisenä aikana.
Päivätoiminta on laaja-alaista ja monimuotoista. Toiminta voi olla esimerkiksi ulkoilua, virkistystä, liikuntaa, arjen taitojen harjaannuttamista, luovaa toimintaa, taidetta ja kulttuuria tai kädentaitoja. Teemme työtämme asiakaslähtöisellä ja kehitysmyönteisellä otteella
Kriisi-, tutkimus- ja kuntoutuspalvelut on tarkoitettu henkilöille, joilla on kehityksellisiä neuropsykiatrisia häiriöitä tai älyllinen kehitysvamma. Palveluita tarjotaan henkilöille, joiden tuki-, apu-, hoito- tai kuntoutustarpeet ovat muuttuneet ja joiden palvelutarpeeseen sosiaali-, vammais- ja terveydenhuollon tai erikoissairaanhoidon palvelut eivät ole riittäviä.
Palvelutarve voi liittyä esimerkiksi vaativiin, moniammatillista osaamista edellyttäviin lääketieteellisiin tutkimuksiin, haastaviin tilanteisiin arjessa tai diagnoosin tarkentamiseen.
Esimerkkiyksikköjä kriisi-, tutkimus- ja kuntoutuspalveluista
- Laneku (Paimio):
Laneku tarjoaa eripituisia omaishoidon vapaita sekä muuta lyhyttä tilapäishoitoa kehitysvammaisille autisminkirjon lapsille. Mahdollisuus on myös erikseen sovittuna ajanjaksona tulla tutkimusjaksolle. Tutkimusjakson tavoitteena on löytää ratkaisuja, toimintamalleja ja tukikeinoja lapselle ja hänen lähipiirilleen. Myös akuutit kriisihoitojaksot ovat yksikössä mahdollisia. Lasten taso vaihtelee kuntoisuudeltaan ja kommunikaatiokyvyltään. - Kuntoutusyksikkö 2 (Paimio):
Yksikkömme tarjoaa eripituisia tutkimus- ja kuntoutusjaksoja sekä intervallihoitoa kehitysvammaisille henkilöille, joilla on mielenterveydellisiä tai neuropsykiatrisia haasteita. Kuntoutuksen tavoitteena on löytää ratkaisuja, toimintamalleja ja tukikeinoja asiakkaalle ja hänen lähipiirilleen. - KUR ja KUR-KOJAN (Parainen):
KUR ja KUR-KOJAN ovat ruotsinkielisiä erikoisyksiköitämme luonnonkauniissa Kirjalassa, Paraisilla. Tarjoamme hoitoa ja palvelua kehitysvammaisille ja mielenterveysongelmista kärsiville. Työskentelemme yhdessä moniammatillisessa tiimissä, johon kuuluu mm. sairaanhoitajat, lähihoitajat ja esimiehet. KUR on kriisi-, tutkinta- ja kuntoutusyksikkö. Kesätyöntekijöiltämme edellytämme ruotsinkielen taitoa.
Sosiaalipalvelut, työikäiset
Aikuissosiaalityössä tarjotaan sosiaalipalveluja 18 vuotta täyttäneille, joiden taloudessa ei asu alaikäisiä lapsia. Aikuisten parissa tehtävä sosiaalityö tarjoaa apua kuormittavassa elämäntilanteessa, esimerkiksi kun henkilöllä on elämänhallinnan haasteita, asumisen ongelmia, asunnottomuutta tai päihde- ja mielenterveysongelmia.
Aikuissosiaalityössä on tarjolla sosiaalityöntekijöiden ja sosiaaliohjaajien kesätöitä.
Sosiaalityöntekijä
Sosiaalityöntekijä vastaa asiakkaiden aikuissosiaalityön prosessista, asiakassuunnitelmista, palvelupäätösten teosta sekä palveluiden ja kokonaistilanteen koordinoinnista. Hän toimii yhdessä asiakkaan kanssa ja tekee tiivistä yhteistyötä eri viranomaisten ja aikuissosiaalityön tiimien kanssa asiakkaan tilanteen parantamiseksi. Työtä tehdään paljon myös toimiston ulkopuolella eri verkostoissa, kotikäynneillä ja tarvittaessa työparityöskentelynä.
Sosiaaliohjaaja
Sosiaaliohjaaja vastaa asiakkaiden tarpeita vastaavan sosiaalisen tuen ja palvelujen kokonaisuuden rakentamisesta. Hän toimii yhdessä asiakkaan kanssa ja tekee tiivistä yhteistyötä eri viranomaisten ja aikuissosiaalityön tiimien kanssa asiakkaan tilanteen parantamiseksi. Työtehtävään sisältyy työllisyyttä edistäviä palveluita. Yhteistyö TE-palveluiden kanssa on tiivistä, sosiaaliohjaaja osallistuu sosiaalipalveluiden edustajana aktivointisuunnitelmien tekoon.
Yksikössämme on päihde- ja mielenterveyspalveluiden sekä asunnottomien palveluiden laaja-alaista erityisosaamista ja kehittämistyötä. Mielenterveys- ja päihdepalveluissa on tarjolla sosiaalityöntekijöiden, vastaavan ohjaajan, sosiaaliohjaajien, ohjaajien (asumisyksiköt, päivätoiminta ja tukiasuntotyön ohjaajat) sekä sairaanhoitajien kesätöitä.
Sosiaalityöntekijä
Mielenterveys- ja päihdepalveluiden sosiaalityön sosiaalityöntekijä vastaa erityisen tuen tarpeessa olevan päihde- tai mielenterveyskuntoutujan asumispalvelun päätöksistä, suunnittelusta, palvelutarpeen arvioinnista ja palvelujen seurannasta.
Vastaava ohjaaja
Vastaava ohjaaja toimii lähiesihenkilönä omassa asumisyksikössä ja osallistuu aktiivisesti asiakastyöhön, vastaa asumispalveluihin sijoitettujen päihdehuollon asiakkaiden asumispäätöksistä juridisesti sekä koordinoi kokonaisvaltaisesti asiakkaan palveluprosessia, tukiverkostoa ja asumissijoituksia. Henkilöstöhallinnollisista tehtävistä työvuorolistojen suunnittelu, seuranta ja miehitysmitoitukset kuuluvat työnkuvaan.
Sosiaaliohjaaja
Sosiaaliohjaajan tehtäviin kuuluu mielenterveys- tai päihdekuntoutujien sekä asunnottomien asiakasohjaus ja palvelutarpeen arviointi yhdessä sosiaalityöntekijän kanssa.
Ohjaaja
Ohjaaja vastaa, suunnittelee ja toteuttaa päihde- ja mielenterveystyötä sekä arviointi- ja hoitotyötä yhteisöasumisessa ja ympärivuorokautisessa tehostetussa asumispalveluyksikössä. Työ on asiakaslähtöistä, kodinomaista ja laadukasta toimintakykyä arvioivaa asiakastyötä, sekä kuntouttavaa hoito- ja hoivatyötä. Asumispalvelussa hyödynnetään omaohjaaja työmuotoa. Perustana on asiakkaiden terveydentilan, toimintakyvyn ja voimavarojen monipuolinen arviointi, toimintakyvyn ja kuntoutumisen ylläpitäminen ja edistäminen, mielenterveyden ja sairauksien hyvä hoito ja kuntoutus, tukenaan moniammatillinen tiimi.
Päivätoiminnassa ohjaajan tavoitteena on asiakkaan voimavarojen ja toimintakyvyn tukeminen sekä arjenhallinnan taitojen lisääminen kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia. Asiakasta motivoidaan muutokseen ja ohjataan muiden palveluiden ja toiminnan piiriin. Ohjaajan työn tavoitteena on ylläpitää sosiaalista turvallisuuden tunnetta, jotta päiväkeskus on viihtyisä paikka kaikille. Työskentelyssä painotetaan hyvää kohtaamisen taitoa, motivoivaa keskustelua sekä verkostotyöskentelyä erilaisten toimijoiden kanssa.
Tukiasuntotyössä ohjaajat työskentelevät eri yksiköissä tai hajautetuissa tukiasunnoissa. Ohjaajan tuen avulla mahdollistetaan asiakkaan itsenäinen ja mahdollisimman omatoiminen asuminen. Omaiset ja läheiset otetaan huomioon sekä mukaan asiakkaan suostumuksella työstämään asiakkaan prosessia. Prosessin päämääränä on tuen tarpeen loppuminen, asiakkaan itsenäinen asuminen tai asiakkaan siirtyminen hänen toimintakykynsä mukaisiin palveluihin.
Sairaanhoitaja
Sairaanhoitaja antaa sairaanhoitajantyön ammatillisen työpanoksen ja tuen osastojensa henkilökunnalle ja on hoitotyön tukena ja asiantuntijana asiakastyössä. Sairaanhoitaja vastaa arvioivan kuntoutuksen toteuttamisesta asiakkaan asumisjakson aikana apuna arviointijärjestelmä sekä hoitolinjaukset osana moniammatillista tiimityötä. Työ pitää sisällään myös hoidollisten tavoitteiden ja laadun arviointia ja seurantaa, asiantuntijatyötä, opettamista sekä asiakastyötä kuntouttavalla työotteella. Sairaanhoitaja toimii koordinoijana ostettujen lääkäripalvelujen toteutumisessa ja koordinoi kokonaisvaltaisesti turvallista lääkehoitoa, mielenterveyden- ja päihdekuntoutumisen toteutusta asiakkaillemme.
Asumisyksikköjämme
- Sillankorvan ensisuoja (Turku):
Sillankorvan ensisuoja tarjoaa tilapäistä päihdehuollon asumispalvelua Varsinais-Suomen hyvinvointialueen eri kuntien 18-vuotta täyttäneille asunnottomille. Sillankorvan ensisuojassa otetaan vastaan myös päihtyneitä asiakkaita. Sillankorvan ensisuojassa tarjoamme mielenkiintoisen ja haastavan työn asunnottomuuden ilmiöiden parissa. Sillankorvassa ensisuojassa ohjaajien/lähihoitajien työ on luonteeltaan sosiaali- ja palveluohjausta, joten lääkelupia ei tarvitse olla suoritettuna. Työ on jaksotyötä, eli työ tapahtuu kolmessa vuorossa työparityöskentelynä (aamu-, ilta- ja yövuorot). Voimme rekrytoida ainoastaan täysi-ikäisiä henkilöitä. - Orikedon palvelukeskus (Turku):
Orikedon palvelukeskus on Turussa sijaitseva asumis- ja päihdepalvelua tuottava asumisyksikkö. Orikedon palvelukeskus on tarkoitettu päihdekuntoutujille, jotka tarvitsevat palvelua päivittäin tai ympäri vuorokauden. Tavoitteena on yksilöllinen kuntoutuminen kevyempään asumispalveluun tai asukkaan elämänlaadun ja toimintakyvyn säilyttäminen. Orikedossa työ on hoidollista ja lähihoitajilta edellytetään terveydenhoidollista osaamista ja lääkelupia. Voimme rekrytoida ainoastaan täysi-ikäisiä henkilöitä. - Pahkan palveluyksikkö (Salo):
Pahkan palveluyksikkö tarjoaa palveluasumista ja tehostettua palveluasumista 24h vuorokaudessa mielenterveyskuntoutujille. Pahkan palveluyksikkö tarjoaa turvallista, yksilöllistä, kuntouttavaa ja toimintakykyä ylläpitävää asumispalvelua asukkaiden omissa kodeissa sekä tehostettua ympärivuorokautista asumispalvelua. Pahkan palveluyksikön henkilökunta toteuttaa ja arvioi perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon määräämää lääkehoitoa kokonaisvaltaisesti. - Sirkkalan päiväkeskus (Turku):
Sirkkalan päiväkeskus tarjoaa täysi-ikäisille päihderiippuvaisille henkilöille maksutonta arjen tukipalvelua sekä tarjoaa erilaista viriketoimintaa päihteiden käytön sijaan. Toiminta on asiakaslähtöistä ja tarjoaa mahdollisuuden vertaistukeen. Noudatamme yleistyöaikaa 38,25 tuntia/ viikko ja työaika on arkipäivisin klo 8–16. Päiväkeskukseen voimme rekrytoida ainoastaan täysi-ikäisiä hakijoita. - Sirkkalan Mielenterveyskuntoutujien ja päihdepalveluiden tukiasuntopalvelu (Turku):
Työn tavoitteena on asiakkaan voimavarojen ja toimintakyvyn tukeminen sekä arjenhallinnan taitojen lisääminen kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia. Asiakasta motivoidaan muutokseen ja ohjataan muiden palveluiden ja toiminnan piiriin. Omaiset ja läheiset otetaan huomioon sekä mukaan asiakkaan suostumuksella työstämään asiakkaan prosessia. Tukiasuntotyössä pääasiallinen työmuoto on kotikäyntityö, jota tehdään itsenäisesti ja yhdessä työparin kanssa. Noudatamme yleistyöaikaa 38,25 tuntia/ viikko ja työaika on arkipäivisin klo 8–16. - Liekakatu ja hajautettu tukiasuntopalvelu (Turku):
Liekakatu 1:ssä toimiva yhteisöllinen päihdekuntoutujien tukiasuntoyksikkö. Kuljemme asiakkaiden rinnalla valmentavalla, tavoitteellisella ja haittoja vähentävällä työotteella, jossa kohdataan ihminen sellaisena kuin hän on. Voimme rekrytoida ainoastaan täysi-ikäisiä hakijoita. - Paavinkadun ja Töykkälänkadun tukiasuntoyksiköt (Turku):
Paavinkadun ja Töykkälänkadun tukiasumisyksiköt tarjoavat tukiasuntoja mielenterveyskuntoutujille. Mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat soveltuvan asunnon lisäksi tukea. Voimme rekrytoida ainoastaan täysi-ikäisiä hakijoita.
Maahanmuuttajapalvelut (Turun yksikkö) on sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja tarjoava moniammatillinen erityisyksikkö. Tällä hetkellä asiakkaitamme ovat turkulaiset pakolaistaustaiset maahanmuuttajat, mutta jatkossa mahdollisesti osittain myös muualla Varsinais-Suomen alueella asuvat. Maahanmuuttajapalveluissa työtä tehdään sekä aikuis- että lapsiperheasiakkaiden parissa.
Erityissosiaalityöntekijä
Tehtäviin kuuluvat aikuis- ja lapsiperheasiakkaillemme tehtävät palvelutarpeenarvioinnit ja suunnitelmallinen sosiaalityö. Lisäksi tehtäviin kuuluu maahanmuuttajatyöhön liittyviä erityistehtäviä, kuten pakolaistaustaisten maahanmuuttajien vastaanottovaiheen sosiaalityö ja kotoutumisen edistäminen yhteistyössä alueen kuntien maahanmuuttajatyötä tekevien työntekijöiden kanssa.
Ohjaaja
Tehtäviin kuuluvat aikuis- ja lapsiperheasiakkaittemme kanssa tehtävä suunnitelmallinen sosiaaliohjaus sosiaali- ja terveydenhuollon moniammatillisen tiimin jäsenenä. Lisäksi tehtäviin kuuluu maahanmuuttajatyöhön liittyviä erityistehtäviä, kuten pakolaistaustaisten maahanmuuttajien vastaanottovaiheen sosiaaliohjaus ja kotoutumisen edistäminen yhteistyössä alueen kuntien maahanmuuttajatyötä tekevien työntekijöiden kanssa.
Sosiaali- ja kriisipäivystys auttaa ympäri vuorokauden kaikenikäisiä varsinaissuomalaisia ja alueella oleskelevia. Sosiaalipäivystys huolehtii esimerkiksi kiireellisistä lastensuojeluasioista, organisoi psykososiaalisen tuen järjestämistä onnettomuus- ja kriisitilanteissa ja vastaa virka-ajan ulkopuolella erilaisten kiireellisten sosiaalipalveluiden järjestämisestä.
Sosiaalityöntekijä
Sosiaali - ja kriisipäivystyksen sosiaalityöntekijän työtehtäviin kuuluvat monipuoliset akuutit työtehtävät. Näihin lukeutuvat lastensuojelu ja vanhusten, vammaisten, asunnottomien sekä aikuissosiaalityö sekä akuutteihin traumaattisiin tilanteisiin liittyvä psykososiaalinen tuki. Työtä tehdään tiiviisti yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa. Työ on mielekästä, monipuolista, vaihtelevaa, haastavaa ja vaatii tekijältä kykyä reagoida nopeasti vaihtuviin tilanteisiin.
Sosiaaliohjaaja
Sosiaalipäivystyksen sosiaaliohjaajan tehtävänä on auttaa terveydenhuollon päivystyksessä asioivia kaikenikäisiä asiakkaita sosiaalisen tuen ja palveluohjauksen keinoin, sekä hankkia akuutisti apua kotitilanteeseen asiakkaan ollessa sairaalassa. Tarkoituksena on asiakkaan voimavarojen ja toimintakyvyn tukeminen, nopea ja lyhytaikainen tuki alkuvaiheen sosiaalityössä
Kriisityöntekijä
Sosiaalipäivystyksen kriisityöntekijä toteuttaa ensivasteen, nopeaa psykososiaalista tukea. Työskentely on monialaista osaamista vaativaa työtä ennakoimattomissa ja akuuteissa traumaattisissa, sekä kriisiytyneissä tilanteissa. Työtehtävänä on usein vakavan kriisin (esim. tulipalo, kuolemantapaus) kohdanneen ihmisen tai perheen auttamista, tukemista ja jatkoavun järjestämistä.