Murupolku
- Etusivu
- Tietoa meistä
- Varha oppimisympäristönä
-
Opiskelijapalaute
Opiskelijapalaute
Palaute harjoittelujaksostasi on tärkeää. Haluamme kehittää jatkuvasti oppimisympäristöjämme ja opiskelijaohjaustamme.
Palautteen avulla pystymme tukemaan opiskelijoita saavuttamaan sosiaali- ja terveysalan nykyiset ja tulevat ammattitaidon vaatimukset. Muistathan antaa palautetta harjoittelujaksostasi täyttämällä opiskelijaohjauksen laatukyselyn.
Vuonna 2023 ohjatut sosiaali- ja terveysalan opiskelijat (N=1288) arvioivat opiskelijaohjauksemme ja oppimisympäristömme laadun tasolle 8,87 (asteikko 1–10).
Varhan kehityskohteet
Olemme luoneet vuoden 2023 CLES-palautteiden pohjalta Varhatasoiset kehityskohteet opiskelijaohjauksen laadun kehittämiseksi:
- Opiskelijaperehdytyksen laadun kehittäminen
- Säännöllinen palautteen antaminen
- Opiskelijoiden huomioiminen työyhteisöjen tasavertaisina jäseninä
Opiskelijaohjauksen laatukysely
Hyvä sosiaali- ja terveysalan opiskelija, tervetuloa vastaamaan opiskelijaohjauksen laatukyselyyn, jonka avulla keräämme palautetta Varsinais-Suomen hyvinvointialueella (Varha) toteutettavan opiskelijaohjauksen laadusta.
Pyydämme Sinua vastaamaan opiskelijapalautekyselyyn viimeisellä harjoitteluviikolla ennen loppuarviointia. Kyselyyn pääset alla olevasta linkistä. Kyselyyn ei voi palata, joten vastaathan kysymyksiin yhdellä kerralla.
Opiskelijaohjauksen laatukyselystä saadun palautteen avulla kehitämme kliinisiä oppimisympäristöjämme ja niissä toteutettavaa opiskelijaohjausta. Kehittämistyön lisäksi opiskelijaohjauksen laatukyselyn vastauksia voidaan käyttää tutkimuksissa, joille haetaan asianmukaiset hyvinvointialueen tutkimusluvat. Lisäksi vastauksia tullaan käyttämään kansallisessa vertaisarvioinnissa eri sairaaloiden kesken.
Opiskelijapalautekysely koostuu taustatietojasi kartoittavista kysymyksistä sekä väittämistä, jotka liittyvät oppimisympäristöön, oppilaitoksen opettajan osuuteen harjoittelussa, opiskelijan ja potilaan väliseen suhteeseen sekä oppimiseen harjoittelussa. Kyselylomake pitää sisällään seuraavat mittarit:
- Clinical Learning Environment and Supervision + Teacher -Scale © Saarikoski M. 2002, Saarikoski M. et al. 2008, Strandell-Laine C. 2019
- Student-Patient Relationship -Scale © Suikkala A. 2019
- Oppiminen harjoittelussa -mittari © Nummelin M. 2019
Opiskelijaohjauksen laatukyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista. Voit kieltäytyä vastaamasta kyselyyn tai keskeyttää vastaamisen syytä ilmoittamatta ilman, että se vaikuttaa asemaasi opiskelijana hyvinvointialueella. Vastaamalla kyselyyn annat suostumuksesi sille, että vastauksiasi käytetään myös tutkimus- ja vertaisarviointitarkoituksessa.
On mahdollista, että opiskelijaohjauksen laatukyselyyn vastaamisesta ei ole Sinulle hyötyä. Vastaamalla voit kuitenkin vaikuttaa opiskelijaohjauksen kehittämiseen hyvinvointialueella sekä kansallisesti. Kyselyyn vastaamiseen kuluu aikaa noin 20 minuuttia.
Kyselyn kokonaisuudesta vastaa Opiskelijaohjauksen vertaileva laatu- kansallinen benchmarking verkosto (OVeLa).
Kyselyn raportointiin osallistuvat opiskelijaohjauksen kehittämisessä mukana olevat henkilöt.
Opiskelijaohjauksen laatukysely toteutetaan sähköisesti, suojattua yhteyttä käyttäen siten, että Sinua ei voida tunnistaa vastauksestasi. Suojattua yhteyttä käyttäen annettavat vastaukset ovat täysin anonyymejä eikä vastaamisen yhteydessä kerätä vastaajan IP- tai sähköpostiosoitetta. Kaikki opiskelijaohjauksen laatukyselyn aikana kerättävät tiedot käsitellään luottamuksellisesti ja turvallisesti ilman nimeäsi tai muita tietoja henkilöllisyydestäsi. Rekisterinpitäjänä toimii Varsinais-Suomen hyvinvointialue.
Harjoitteluyksikön tunnistetieto tarvitaan, jotta vastaukset ohjautuvat oikeaan vastuuyksikköön. Opiskelijaohjauksen laatukyselyn tulokset raportoidaan osana laajempaa kokonaisuutta siten, ettei Sinua voida tunnistaa.
Muistathan, että voit aina antaa palautetta harjoitteluyksikköösi myös suullisesti. Jos sinulla on kysyttävää opiskelijaohjauksen laatukyselystä, voit olla yhteydessä [email protected]
Kiitos palautteestasi!
Laatukysely koostuu opiskelijaan, opintoihin ja harjoitteluyksikköön liittyvistä kysymyksistä. Näiden lisäksi kartoitetaan harjoitteluyksikköön ja ohjaukseen liittyviä asioita CLES-mittariin modifioiduilla kysymyksillä (© 2002 Saarikoski). Tietoja voidaan mahdollisesti hyödyntää tutkimus- ja julkaisutoiminnassa.
Pyydämme sinua, joka olet ollut Varsinais-Suomen hyvinvointialueella harjoittelujaksolla, arvioimaan kyselylomakkeen avulla harjoittelujaksoasi viimeisellä harjoitteluviikollasi. Osallistuminen on vapaaehtoista, mutta vastaamalla voit vaikuttaa ohjauksen ja oppimisympäristöjen kehittämiseen ja laatuun.
Kiitos vastauksestasi!