Hyppää pääsisältöön

Mielenterveysongelmien hoito ja kuntoutus

Avainsanat:

Varhan perusterveydenhuollon mielenterveyspalveluista saat tukea ja hoitoa lievissä tai keskivaikeissa mielenterveyden ongelmissa sekä elämäntilannekriiseissä. Ensisijaisina hoitomuotoina mielenterveyspalveluissa ovat ohjattu omahoito, ryhmähoidot ja keskustelukäynnit. Ryhmämuotoisia hoitoja tarjoamme mm. uneen, sosiaaliseen jännittämiseen, masennukseen ja ahdistuksenhallintaan liittyen. Mikäli näistä ei ole riittävästi hyötyä, sinulla on mahdollisuus saada keskusteluapua alueesi mielenterveys- ja päihdeyksiköstä tai digimielenterveysklinikalta.

Keskustelutapaamiset voidaan toteuttaa lähitapaamisina palvelupaikoissamme tai etänä. Voit saada kuntoutusta pitkäaikaisiin mielenterveysongelmiin yksiöllisen hoitosuunnitelmasi mukaisesti mm. ryhmien ja jalkautuvien palveluiden avulla. Hoidon tavoitteena on tukea itseymmärrystä, löytää mielenterveyttä ja toimintakykyä tukevia ajatus- ja toimintamalleja sekä vahvistaa itsemyötätuntoa ja voimavaroja. Tarvittaessa konsultoimme lääkäriä tai ohjaamme sinut lääkärin vastaanotolle. Hoidamme sinua joustavasti yhteistyössä muiden alojen ammattilaisten, kuten esimerkiksi sosiaalipalveluiden tai järjestötoimijoiden kanssa.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Palvelut on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille Varsinais-Suomen hyvinvointialueen asukkaille.

Miten saat palvelua?

Oma terveysasemasi palvelee sinua myös mielenterveysasioissa. Ota yhteyttä terveysasemaasi, jossa sinulle tehdään hoidon tarpeen arvio. Arvion perusteella sinut voidaan ohjata sopivan palvelun piiriin. Jos sinulla jo on aktiivinen asiakkuus tai hoitosuhde, ota yhteyttä sinua hoitavaa yksikköön.

Yhteystiedot ja asiointi

Digimielenterveysklinikka